Fitness er godt for dit helbred

Får du dyrket nok motion? Får du trænet din krop, dine muskler, dine led, dine knogler og sørger du for at holde dig smidig, stærk og i form? Hvis ja, så er det helt fantastisk. Din krop har brug for bevægelse. Din krop har brug for at gøre det, den blev bygget til og det, den er bedst til, nemlig at røre sig og motionere. Dit hjerte, dine organer, dit blodomløb – det hele har brug for at du bevæger dig, så du forbliver stærk og smidig. Og hvad med psyken, ja den har også brug for det, specielt ovenpå et år som 2020, hvor alt viste sig at være anderledes end vi troede.

Din psyke slapper af når du får trænet

Du har sikkert allerede læst på eksempelvis nettofitness.dk en masse om at det er sundt for dit psykiske velvære at du får motion. Når du bevæger dig bliver der frigivet noget energi og nogle hormoner. Hormoner som gør dig glad og får dig til at slappe af. Det kan du læse meget mere om på nettet og hvilke hormoner det drejer sig om. Men uden at vide, hvad de enkelte ting hedder, og hvad motion gør ved din krop og din hjerne, så har du allerede en fornemmelse af at det er godt. Fordi du kan mærke det.

Ja, hvis du er helt ude af træning, kan du være øm, når du har gået en lang tur, eller du har set en reklame på TV3 + om træningsudstyr og tænkt at nu vil du køb kettlebells online og når du har prøvet dem, så er du øm. Men det er helt normalt. Ingen kan være foruden noget ømhed, når de starter med at træne og afhængigt af din alder, vil det tage lidt tid at mærke at leddene og musklerne bliver trænet op. 

Få lagt et program

Hvis du melder dig ind i et træningscenter, kan du tale med en fitness instruktør, som kan hjælpe dig og lægge et program for dig. Et program der gør, at du får trænet de muskelgrupper, som du har mest behov for at træne. Måske er det din ryg, der skal trænes mest. Måske er det dine lår og baller, og måske er det din mave og arme. Uanset hvad, så vil fitness instruktøren kunne hjælpe dig med et program, der gør at du langsomt bliver trænet op og styrker dine led og muskler. Motion gør bare livet bedre. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.